Unikalna receptura
Naszym znakiem rozpoznawczym jest wypiekany na miejscu prawdziwy chleb na zakwasie, który dzięki swojej unikalnej recepturze zyskał znak Dziedzictwa Kulinarnego Dolnego Śląska. Jest to specjalność Rafała, który odziedziczył przepis od swojego taty.
Smaki regionu
Stół śniadaniowy nie ma kilometra, jak to w sieciowych hotelach bywa. Znajdziecie na nim za to sery i twarogi od dolnośląskich serowarów, wędliny od Pana Piotra Czajkowskiego lub te uwędzone przez nas, sezonowe warzywa i owoce, nasze dżemy i konfitury, ciasto. Krótko mówiąc: prawdziwy smak.
Pasja do gotowania
Motywem przewodnim menu restauracji są kaczka i wino – dwie nasze ogromne pasje. Kaczka serwowana jest na kilka sposobów, w zależności od sezonu i dostępności różnych produktów. W naszej karcie znajdują się również propozycje dla wegan i wegetarian. Wszelakie zioła, których używamy do przyprawiania czy dekorowania potraw pochodzą prosto z naszego zielnika.
Wina
Specjalnie skomponowana karta win oraz organizowane kilka razy w roku degustacje pomagają nam sukcesywnie szerzyć kulturę picia wina. Niektóre wina odkrywamy podczas naszych podróży, a potem szukamy ich dostawców w Polsce.