Restauracja
Dobre jedzenie to nasza wielka pasja. Żeby zjeść w polecanej restauracji zawsze byliśmy gotowi nadłożyć drogi. Od kilku lat sami jesteśmy właścicielami takiej restauracji. Wielu Gości przyjeżdża do nas “tylko” po to, by poczuć smak naszej kaczki albo spróbować sezonowych nowości.
Gwiazdą naszego menu jest kaczka w różnych odsłonach. Lubimy też serwować ryby z lokalnych hodowli. Zawsze pamiętamy jednak o wegetarianach i mamy dla nich kilka propozycji. Głodni nie będą u nas weganie i osoby na diecie bezglutenowej. Dla najmłodszych mamy przysmaki rodem z bajkowych krain.
Restauracja Slow Food w Kotlinie Kłodzkiej
Jesteśmy bardzo dumni z tego, że jako pierwsza restauracja na Dolnym Śląsku otrzymaliśmy rekomendację Slow Food Polska. To wyróżnienie i docenienie naszego zaangażowania w staranne przygotowywanie autorskich dań opartych na najlepszych produktach z regionu. Wiele przysmaków robimy sami: chleb wypiekany według przepisu dziadka, dżemy i konfitury, kiszonki, marynowane grzyby, wędzone wędliny, a nawet piwo Seitenberg. Miód czerpiemy z naszej własnej, małej pasieki znajdującej się w brzozowym lasku, w zamkniętej części naszego ogrodu.
Wina
Odpowiednio dobrane wino podkreśla smak potraw i sprawia, że posiłek staje się kompletnym doświadczeniem kulinarnym. Wie o tym Sylwia, która odbyła profesjonalny kurs sommelierski, by jeszcze lepiej komponować kartę win naszej restauracji. Obecnie znajdują się w niej zarówno wina lokalne, pochodzące z Dolnego Śląska, jak i ciekawe propozycje z innych winiarskich zakątków świata.
Śniadania
Nasze śniadania to bogactwo lokalnych przysmaków: sery i twarogi od dolnośląskich serowarów, wędliny od Pana Piotra Czajkowskiego lub te uwędzone przez nas, sezonowe warzywa i owoce, nasze dżemy i konfitury. W okolicy słyniemy z wypiekanego według rodzinnej receptury żytniego chleba na zakwasie. Został on także doceniony znakiem Dziedzictwa Kulinarnego Dolnego Śląska.