Villa Elise, Stronie Śląskie

Nasza filozofia

Data
przyjazdu
Data
wyjazdu

Slow Food

Ponieważ dobre jedzenie to nasza pasja, lubimy dzielić się nią z naszymi gośćmi. Nasze menu oparte jest na produktach lokalnych i zawiera wszystko, co najlepsze z regionu.

Unikalna receptura

Naszym znakiem rozpoznawczym jest wypiekany na miejscu prawdziwy chleb na zakwasie, który dzięki swojej unikalnej recepturze zyskał znak Dziedzictwa Kulinarnego Dolnego Śląska. Jest to specjalność Rafała, który odziedziczył przepis od swojego taty.

Smaki regionu

Stół śniadaniowy nie ma kilometra, jak to w sieciowych hotelach bywa. Znajdziecie na nim za to sery i twarogi od dolnośląskich serowarów, wędliny od Pana Piotra Czajkowskiego lub te uwędzone przez nas, sezonowe warzywa i owoce, nasze dżemy i konfitury, ciasto. Krótko mówiąc: prawdziwy smak.

Pasja do gotowania

Motywem przewodnim menu restauracji są kaczka i wino – dwie nasze ogromne pasje. Kaczka serwowana jest na kilka sposobów, w zależności od sezonu i dostępności różnych produktów. W naszej karcie znajdują się również propozycje dla wegan i wegetarian. Wszelakie zioła, których używamy do przyprawiania czy dekorowania potraw pochodzą prosto z naszego zielnika.

Wina

Specjalnie skomponowana karta win oraz organizowane kilka razy w roku degustacje pomagają nam sukcesywnie szerzyć kulturę picia wina. Niektóre wina odkrywamy podczas naszych podróży, a potem szukamy ich dostawców w Polsce. 

Restauracja, jako pierwsza na Dolnym Śląsku, uzyskała rekomendację SLOW FOOD POLSKA.

Oferty specjalne

Pakiety pobytowe i promocje

Zobacz na mapie
Newsletter
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij