Restauracja

Restauracja „Kaczka i Wino” to wyjątkowa kuchnia na mapie Ziemi Kłodzkiej.
Kuchnia oparta na naturalnych produktach, pochodzących od lokalnych producentów.

Nasza restauracja, jako pierwsza na Dolnym Śląsku, uzyskała rekomendację SLOW FOOD POLSKA.
Szefowa kuchni, Agnieszka Kukin, dzięki swojej wiedzy i wieloletniemu doświadczeniu, umiejętnie łączy tradycyjne smaki Dolnego Śląska z elementami kuchni międzynarodowej.

Motywem przewodnim menu restauracji są dwie nasze pasje: kaczka i wino.
Kaczkę zagrodową pozyskujemy od lokalnego hodowcy. Na bazie jej mięsa stworzyliśmy Kacze Specjały.
Specjalnie wyselekcjonowana karta win również zaspokoi niejedno podniebienie.
Na specjalne życzenie Gości, przygotowujemy również ciekawe dania wegetariańskie i wegańskie.
W lecie prowadzimy przyhotelowy zielnik. Jesienią przygotowujemy własne przetwory, które wykorzystujemy zimą i wczesną wiosną.
Kolejną naszą specjalnością jest wypiekany na miejscu prawdziwy chleb na zakwasie, który dzięki swojej unikalnej recepturze zyskał znak Dziedzictwa Kulinarnego Dolnego Śląska.
Specjalizujemy się w organizacji eleganckich kameralnych uroczystości rodzinnych oraz imprezach biznesowych.
Począwszy od 2010 roku, w każdym sezonie zimowym organizujemy Festiwal Pierogów, który został wpisany do kalendarza imprez w gminie Stronie Śląskie.
Zapraszamy zatem w kulinarną podróż po smakach Dolnego Śląska…
Restauracja czynna codziennie od 13:00 do 22:00.