Gęsina na Św. Marcina

Restauracja “Kaczka i Wino”  już po raz kolejny bierze udział w Akcji Slow Food Polska “Gęsina na Św. Marcina”.

Cała akcja rozpoczyna się w Villa Elise 11 listopada 2017 “Nocą Wina” i będzie trwała aż do 3. grudnia 2017.

 

W naszej karcie menu znajdziecie Państwo trzy autorskie dania:

Przystawka
Mini burger z gęsiną confit, karmelizowaną czerwoną cebulą, piklami, kozim serem i rukolą, do tego sos musztardowo – majonezowy

Danie główne
Udko z gęsi długo pieczone, kluseczki kładzione, mus buraczano – malinowy, smażony korzeń pietruszki

Deser
Strudel jabłkowy z bakaliami i rumem na ciepło, sos waniliowy

Serdecznie zapraszamy do naszej restauracji “Kaczka i Wino” na specjalne gęsie menu!

Więcej szczegółowych informacji na temat akcji znajdziecie Państwo na stronie www.gesina.pl